ذيكو

# خدمة

لأن الأمر أعظم منك. لا تستطيع أن تصنعه وحدك.


ده كلام يثرون حمو موسى له لمّا شافه تاعب نفسه جداً من أول اليوم لآخره عشان يعلّم الشعب الشريعة و يقضي لهم في أمور حياتهم.

موسى كان بيعمل الدور ده لوحده للشعب كله (حوالي 2 مليون إنسان!!) … بالتالي هو كان بيتعب جداً و كمان الشعب كان بيستنى كتير جداً.

يثرون نصحه نصيحة ذهبية شبه اللي عمله الرسل بعد كده في خدمة الموائد (لمّا عيّنوا الشمامسة): قال له أنت علّم الشعب الشريعة لأن ماحدش هيعرف يعمل كده غيرك … لكن عيّن تحتك رؤساء ألوف و مئات و خماسين و عشرات يقضوا للشعب و يرجعوا لك في الأمور الكبيرة قوي بس.

ده اقتراح إداري ممتاز سمعه موسى و نفّذه، لأنه من ناحية قلّل الضغط على موسى و من الناحية التانية أشرك ناس كتير في الخدمة فأخذوا بركتها و أصبح هناك كوادر قادرة على القيادة … و الشعب كمان بقى يقدر يوصل للحكم بسرعة و سهولة.

يا رب خلينا في خدمتنا نسمع كلام الناس الحكماء اللي زي يثرون: نحاول نقسّم الخدمة على ناس كتير بحيث أكبر عدد ياخد بركة من غير ما يبقى التعب كله و الضغط كله على حد واحد بس.

خدام مدرسة مار إفرام السرياني

ملخص السفر

خروج

التوراة

ربنا ينقذ أولاده من العبودية (بعد صراخهم و وجعهم) و يواجه فرعون الشرير و يسحقه بيد عزيزة و ذراع عالية .. عن طريق عبده موسى ب 10 ضربات و عبور معجزي في البحر و فداء بدم خروف الفصح .. بعد كده ربنا يدعو شعبه لعَهد أبدي يكونوا فيه شعبه اللي هيبارك به العالم كله.

أطلِق شعبي ليعبدوني

472813503

التفاصيل

آيات تانية فيها خدمة

# خدمة

يوحنا التالتة 1 : 9 و 10

كتبتُ إلى الكنيسة، و لكن ديوتريفس -الذي يحب أن يكون الأول بينهم- لا يقبلنا. من أجل ذلك، إذا جِئتُ فسأذكّره بأعماله التي يعملها

# خدمة

يوحنا 6 : 9

ولكن ما هذا لمثل هؤلاء؟

# خدمة

لوقا 10 : 31 و 32

فعَرَضَ أن كاهناً نزل في تلك الطريق، فرآه وجاز مقابِله. و كذلك لاوي أيضاً، إذ صار عند المكان جاء ونظر وجاز مقابله.

آيات تانية

كلّمنا

🤔 إيه رأيك في التأمل و الصلاة؟ هل ساعدك تفهم الآية و تحفظها و تصلّيها و تعيش بيها؟ ...
🥰 إيه اللي عاجبك و حابب نركّز عليه أكتر؟
💡 إيه اللي مش عاجبك و حاسس إننا لازم نعمله أحسن؟ إزاي نطور و نحسن نفسنا؟
أي تعليق أو اقتراح هيفيدنا جداً